Voortraject

Voortraject.
Het is mogelijk om bij verschillende bedrijven offertes aan te vragen. Men kan kiezen om het werk uit te laten voeren door zzp’s die allemaal hun eigen verantwoordelijkheden hebben. Hierdoor is het mogelijk verschillende disciplines samen te brengen tot één geheel. Hier is dan een goede begeleiding noodzakelijk om discussies te voorkomen waar elkaars verantwoordelijkheden samen komen. Solid Bouwbegeleiding heeft een ervaren team van zzp’s om zich heen die kwalitatief een goed product maken en prima samenwerken.
Natuurlijk is het aanvragen bij verschillende aannemers die alle disciplines beheersen mogelijk. Ook hier hebben wij verschillende aannemers om ons heen, waarvan de meeste ook zijn aangesloten bij Bouw Garant.
Vanzelfsprekend is het mogelijk dat u zelf een zzp’r of aannemer kent die voor u een prijs kan maken.

Aanbiedingen spiegelen
Zzp’s en aannemers kunnen u op verschillende manieren offertes aanbieden. Er kunnen dan gemakkelijk onduidelijkheden ontstaan. Door de offertes te ‘spiegelen’ kan SOLID Bouwbegeleiding de diverse onderdelen vergelijken. We vergelijken daarbij alleen appels met appels en geen appels met peren! Hierbij is het belangrijk de offertes stap voor stap met u door te nemen.

Facetten die wij beoordelen:
– Is de offerte leesbaar voor de leek;
– Zijn alle onderdelen opgenomen;
– De prijs/kwaliteitverhouding;
– Worden er stelposten genoemd.
– Komt de offerte bij de opdrachtgever betrouwbaar over.
Al deze vragen worden afgewogen om vervolgens een goede keuze te kunnen maken met welke aannemer u de bouw wilt realiseren.

Het opstellen van het contract
Na een keuze gemaakt te hebben kan de zzp’r of aannemer een opdrachtbevestiging maken. SOLID Bouwbegeleiding kijkt kritisch of al het afgesprokene ook daadwerkelijk in deze bevestiging is opgenomen.
In een gesprek met alle betrokkenen maken we vervolgens samen afspraken over onder andere de wijze van uitvoering, startmoment van de werkzaamheden, planning, betalingstermijnen en garanties. Goede afspraken met name over de planning zijn een essentiële voorwaarde om een zorgeloos bouwtraject tegemoet te zien. Hierbij komen alle facetten die van invloed zijn op uw gezinssituatie aan bod.